Hoe Krijg Je Meer Beweging Tijdens Een Werkdag Thuis?

Hoe Krijg Je Meer Beweging Tijdens Een Werkdag Thuis?

Inhoudsopgave artikel

Wil je meer beweging krijgen tijdens een werkdag thuis? In dit artikel ontdek je praktische tips om gezond te bewegen, effectieve thuisbewegingsoefeningen en handige tips voor een betere gezondheid.

Beweging is essentieel voor een gezonde levensstijl, vooral wanneer je lange dagen aan je bureau doorbrengt. Met de juiste strategieën en gewoonten kun je meer beweging in je dagelijkse routine integreren, zelfs tijdens het thuiswerken.

Of je nu op zoek bent naar tips om efficiënter te werken en te bewegen, je gezondheid op het werk wilt verbeteren of gewoon meer dagelijkse beweging wilt, dit artikel geeft je de inzichten en inspiratie die je nodig hebt.

Leer hoe je een bewegingsvriendelijke werkplek kunt creëren, gebruik kunt maken van actieve werkhulpmiddelen, bewegingsmomenten in je werkdag kunt plannen, doelen kunt stellen en bijhouden, video workouts en online lessen kunt volgen, buiten kunt bewegen en ontspanning kunt vinden na een lange werkdag.

Wacht niet langer en neem de controle over je gezondheid en welzijn tijdens het thuiswerken. Lees verder voor waardevolle tips en advies om meer beweging te krijgen tijdens een werkdag thuis.

Creëer een bewegingsvriendelijke werkplek

Om meer beweging te stimuleren tijdens het werken vanuit huis, is het belangrijk om je werkplek op een bewegingsvriendelijke manier in te richten. Hier zijn enkele handige tips om je bureau, stoel en monitor op de juiste manier af te stellen, zodat je comfortabel kunt werken en tegelijkertijd actief kunt blijven.

Zet je bureau op de juiste hoogte

Zorg ervoor dat je bureau op de juiste hoogte is afgesteld. Een goede richtlijn is dat je onderarmen horizontaal op je bureau moeten rusten met gebogen ellebogen. Op deze manier voorkom je spanning in je schouders en nek.

Stel je stoel goed af

Een ergonomische stoel die je kunt aanpassen aan je eigen lichaam is essentieel voor een bewegingsvriendelijke werkplek. Zorg ervoor dat je stoel de juiste hoogte heeft, zodat je voeten plat op de grond kunnen rusten en je knieën in een hoek van 90 graden gebogen zijn. Daarnaast is het belangrijk om een goede rugsteun te hebben om een goede houding te bevorderen.

Zorg voor een juiste monitorpositie

Plaats je monitor op ooghoogte, zodat je nek en hoofd in een neutrale positie blijven. Hierdoor voorkom je spanning in je nek en rug. Gebruik indien nodig een monitorstandaard of stapel boeken onder je monitor om de juiste hoogte te bereiken. Vergeet ook niet om regelmatig je blik van het scherm af te wenden om vermoeidheid van je ogen te verminderen.

Integreer korte beweegpauzes

Om de hele dag in beweging te blijven, is het belangrijk om regelmatig korte beweegpauzes in te lassen. Sta op, stretch je spieren, loop een paar stappen rond en doe enkele lichte bewegingsoefeningen. Deze korte pauzes kunnen niet alleen helpen om je energieker te voelen, maar ook om de bloedcirculatie te stimuleren en spanning in je lichaam te verminderen.

“Een bewegingsvriendelijke werkplek is essentieel voor het bevorderen van een gezonde en actieve levensstijl tijdens het thuiswerken.”

Door je werkplek op de juiste manier aan te passen en beweegpauzes in te lassen, kun je meer beweging integreren in je werkdag thuis. Volg deze tips om efficiënt te werken en tegelijkertijd actief te blijven!

Maak gebruik van actieve werkhulpmiddelen

Wil je meer beweging krijgen tijdens het thuiswerken? Maak gebruik van actieve werkhulpmiddelen! Deze handige gadgets kunnen je helpen om in beweging te blijven terwijl je efficiënt werkt.

Een van de meest populaire actieve werkhulpmiddelen is het sta-bureau. Door af en toe staand te werken, stimuleer je je bloedsomloop en verbrand je calorieën. Het helpt ook om de focus te behouden en vermindert het risico op rugklachten.

Naast sta-bureaus zijn er ook ergonomische muizen en toetsenborden beschikbaar. Deze hulpmiddelen zijn ontworpen om de belasting op je handen en polsen te verminderen en kunnen helpen bij het voorkomen van RSI-klachten.

Ben je op zoek naar andere actieve werkhulpmiddelen? Denk bijvoorbeeld aan een balance board, waarmee je tijdens het werken je balans en core-spieren kunt trainen. Of probeer een zitbalstoel, waarmee je constant je evenwicht moet bewaren. Beide hulpmiddelen zorgen voor een extra uitdaging tijdens je werkdag en houden je in beweging.

Vergeet niet dat het belangrijk is om deze actieve werkhulpmiddelen op een juiste manier te gebruiken. Zorg bijvoorbeeld dat je sta-bureau op de juiste hoogte is afgesteld, zodat je in een natuurlijke en comfortabele houding kunt werken.

Tips voor meer beweging tijdens het thuiswerken

Kies de actieve werkhulpmiddelen die het beste bij jou passen en integreer ze in je dagelijkse werkroutine. Zo kun je efficiënt werken en tegelijkertijd gezond bewegen.

Plan bewegingsmomenten in je werkdag

Een gezonde werkdag bestaat niet alleen uit urenlang achter je bureau zitten. Het is belangrijk om beweging te integreren in je dagelijkse werkschema, zodat je zowel fysiek als mentaal actief blijft. Hier zijn enkele handige tips om bewegingsmomenten in je werkdag te plannen:

1. Korte beweegpauzes

Neem regelmatig korte pauzes om even op te staan, te stretchen en een paar eenvoudige bewegingsoefeningen te doen. Dit helpt om je spieren los te maken en de bloedsomloop te stimuleren. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken naar de keuken voor een glas water of een paar minuten buiten frisse lucht inademen. Deze korte pauzes zorgen voor een welkome afwisseling en geven je nieuwe energie om je werk efficiënt voort te zetten.

2. Benut je lunchpauze

In plaats van je lunchpauze volledig achter je bureau door te brengen, kun je deze tijd optimaal benutten voor beweging. Ga naar buiten voor een korte wandeling, joggen of fietsen. Zo krijg je niet alleen lichamelijke beweging, maar ook een welverdiende mentale pauze. Probeer minimaal 30 minuten per dag te bewegen tijdens je lunchpauze om je lichaam en geest in balans te houden.

3. Thuisoefeningen

Een andere manier om beweging in je werkdag te integreren, is door thuisoefeningen te doen. Er zijn talloze online video’s en apps beschikbaar waarmee je eenvoudige oefeningen kunt doen in de comfort van je eigen huis. Denk aan yoga, pilates, cardio-oefeningen of krachttraining. Zet een timer op je telefoon en plan regelmatig momenten in om deze oefeningen te doen, bijvoorbeeld tussen twee taken door of aan het einde van de werkdag. Zo krijg je niet alleen de nodige beweging, maar voel je je ook energieker en productiever.

Door bewegingsmomenten in je werkdag te plannen, zorg je ervoor dat je niet de hele dag passief achter je bureau zit. Je stimuleert de bloedsomloop, vermindert de kans op lichamelijke klachten en blijft mentaal fris en alert. Kom in beweging en profiteer van de vele voordelen die een actieve werkdag met zich meebrengt!

Stel doelen en houd bij je beweging

Om gemotiveerd te blijven tijdens het thuiswerken en regelmatig te blijven bewegen, is het belangrijk om doelen te stellen en je voortgang bij te houden. Door jezelf doelen te stellen, heb je iets om naar toe te werken en kun je jezelf uitdagen om meer te bewegen. Dit kan ervoor zorgen dat je gemotiveerd blijft en het makkelijker wordt om regelmatig te blijven bewegen.

Een handige manier om je voortgang bij te houden is door gebruik te maken van apps en tools die specifiek gericht zijn op het monitoren van je beweging. Deze apps kunnen je helpen om inzicht te krijgen in je activiteiten, zoals het aantal stappen dat je hebt gezet, de duur van je workouts en zelfs de calorieën die je hebt verbrand. Door je voortgang bij te houden, kun je zien hoe ver je bent gekomen en jezelf belonen voor je inspanningen.

Enkele handige tips om doelen te stellen en je voortgang bij te houden:

 • Stel realistische doelen op basis van je persoonlijke behoeften en fitnessniveau. Het kan bijvoorbeeld gaan om het behalen van een bepaald aantal stappen per dag, het voltooien van een wekelijkse workout of het verhogen van je dagelijkse bewegingstijd.
 • Gebruik een activity tracker of een app op je telefoon om je beweging in de gaten te houden. Deze apparaten en apps kunnen je helpen om je activiteiten bij te houden, doelen in te stellen en je prestaties te monitoren.
 • Noteer je voortgang in een dagboek of een notitie-app. Door je dagelijkse activiteiten bij te houden, kun je patronen herkennen en jezelf motiveren om consistent te blijven.
 • Beloof jezelf beloningen wanneer je je doelen bereikt. Dit kan variëren van een ontspannende massage tot het kopen van nieuwe sportkleding. Het belangrijkste is dat de beloning je motiveert om je doelen te blijven nastreven.

Door doelen te stellen en je voortgang bij te houden, kun je jezelf motiveren om meer te bewegen tijdens het thuiswerken. Met behulp van handige apps en tools kun je gemakkelijk je activiteiten monitoren en zien hoe ver je bent gekomen. Blijf gefocust en beloon jezelf voor je inzet. Op deze manier kun je een gezonde beweegroutine opbouwen en je algehele gezondheid verbeteren.

Maak gebruik van video workouts en online lessen

Een van de beste manieren om thuis in beweging te blijven tijdens je werkdag is door gebruik te maken van video workouts en online lessen. Deze bieden de flexibiliteit en het gemak om op elk moment te oefenen, zonder dat je je huis hoeft te verlaten. Of je nu een fan bent van yoga, pilates, dans of intensieve intervaltraining, er zijn talloze mogelijkheden om je dagelijkse beweging thuis te krijgen.

Met video workouts en online lessen heb je toegang tot professionele instructeurs die je door verschillende oefeningen leiden. Dit stelt je in staat om nieuwe bewegingsroutines te ontdekken en je techniek te verbeteren, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis. Of je nu een beginner bent of meer ervaren, er is voor elk fitnessniveau wel een video workout of online les beschikbaar.

Yoga is een uitstekende keuze voor het verbeteren van flexibiliteit en het verlichten van stress. Met online yogales kun je verschillende yogastijlen ontdekken, zoals Vinyasa, Ashtanga, Hatha en meer. Pilates is ideaal voor het versterken van je core-spieren en het verbeteren van je houding. Je kunt online pilateslessen volgen die specifiek zijn gericht op verschillende niveaus en doelen.

Met video workouts en online lessen heb je toegang tot professionele instructeurs die je door verschillende oefeningen leiden.

Als je op zoek bent naar een leuke en energieke manier om in beweging te blijven, zijn dansworkouts een geweldige optie. Je kunt online danslessen volgen die zich richten op verschillende dansstijlen, zoals zumba, hiphop, salsa, en nog veel meer. Deze workouts zorgen niet alleen voor een goede cardiovasculaire training, maar zorgen er ook voor dat je plezier hebt terwijl je beweegt.

Als je in korte tijd maximaal resultaat wilt behalen, is High-Intensity Interval Training (HIIT) ideaal. HIIT-trainingen bestaan uit korte, intense oefenreeksen, gevolgd door korte rustperiodes. Deze workouts zijn effectief voor het verbranden van calorieën, het verbeteren van je conditie en het stimuleren van je stofwisseling. Online HIIT-trainingen zijn beschikbaar in verschillende intensiteitsniveaus, zodat je kunt trainen op jouw eigen tempo en niveau.

Met video workouts en online lessen heb je de vrijheid om te kiezen wat het beste bij jou en je behoeften past. Je kunt sessies plannen op tijden waarop het jou uitkomt en pauzeren wanneer dat nodig is. Op deze manier kun je je werkdag onderbreken met een verfrissende workout of les, waardoor je niet alleen meer beweging krijgt, maar ook je energie en focus kunt verhogen.

Bewegingsoefeningen Thuis

Mogelijkheden om in beweging te blijven

 • Yogalessen online volgen
 • Pilateslessen online volgen
 • Dansworkouts online volgen
 • High-Intensity Interval Training (HIIT) online volgen

Ontdek de vele voordelen van video workouts en online lessen en maak er een gewoonte van om regelmatig te bewegen tijdens je werkdag thuis. Door te profiteren van de flexibiliteit en het gemak van deze online bronnen, kun je je gezondheid en welzijn op een leuke en effectieve manier verbeteren.

Buiten bewegen en de natuur opzoeken

Wil je meer beweging krijgen tijdens je werkdag thuis? Ga naar buiten en geniet van de natuur! Buiten bewegen heeft talloze voordelen voor je gezondheid en welzijn. Het helpt je om te ontspannen, je energieker te voelen en je concentratie te verbeteren. Hier zijn enkele tips om buiten bewegen toe te voegen aan je dagelijkse routine:

 • Maak tijd voor een wandeling: Plan regelmatig een wandeling in je werkdag. Maak gebruik van een lunchpauze of kortere beweegpauzes om even naar buiten te gaan en een frisse neus te halen. Dit helpt je niet alleen om meer beweging te krijgen, maar bevordert ook je mentale welzijn.
 • Fiets naar je werk: Als je de mogelijkheid hebt, overweeg dan om naar je werk te fietsen in plaats van met de auto of het openbaar vervoer te gaan. Het is een geweldige manier om je dag te beginnen met wat lichaamsbeweging en frisse lucht.
 • Zoek groene ruimtes op: In plaats van binnen te blijven tijdens je pauzes, zoek je een nabijgelegen park, bos of ander groen gebied op. Ga een stukje wandelen, vind een bankje om even te zitten of neem een picknick mee en geniet van de natuur om je heen.

Buiten bewegen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar het helpt ook om je mentaal en emotioneel welzijn te verbeteren. Dus waar wacht je nog op? Trek je schoenen aan, stap naar buiten en geniet van de voordelen van beweging in de frisse lucht en de schoonheid van de natuur!

“In de natuur vinden we rust, ontspanning en inspiratie.” – Ralph Waldo Emerson

Ontspanning en herstel na een werkdag

Na een intensieve werkdag thuis is het belangrijk om te ontspannen en te herstellen. Hier zijn enkele handige tips om je te helpen:

Voor het ontspannen van je lichaam, kun je beginnen met stretching-oefeningen. Beweeg je nek van links naar rechts, draai je schouders rond en strek je armen en benen. Dit bevordert de bloedcirculatie en verlicht spierspanning.

Voor geestelijke ontspanning kun je ademhalingsoefeningen of meditatie proberen. Richt je op je ademhaling en laat eventuele stress of zorgen los. Dit helpt je om tot rust te komen en je gedachten te kalmeren.

Daarnaast is het belangrijk om slaapproblemen aan te pakken. Zorg voor een ontspannen slaapomgeving, vermijd het gebruik van elektronische apparaten voor het slapengaan en houd een regelmatig slaapschema aan. Dit bevordert een goede nachtrust en draagt bij aan je algehele welzijn.

Om een gezonde balans tussen werk en ontspanning te creëren, is het aan te raden om je vrije tijd goed te benutten. Maak tijd voor activiteiten die je leuk vindt en waar je energie van krijgt, zoals sporten, een boek lezen of quality time doorbrengen met je dierbaren. Op deze manier laad je weer op en kom je met frisse energie terug voor een nieuwe werkdag.

FAQ

Hoe kan ik meer beweging krijgen tijdens een werkdag thuis?

Er zijn verschillende manieren om meer beweging te krijgen tijdens een werkdag thuis. Je kunt bijvoorbeeld regelmatig bewegingsoefeningen doen, korte beweegpauzes integreren in je werkdag en actieve werkhulpmiddelen gebruiken.

Hoe kan ik mijn werkplek thuis bewegingsvriendelijker maken?

Om je werkplek thuis bewegingsvriendelijker te maken, kun je je bureau op de juiste hoogte instellen, je stoel en monitor correct afstellen en korte beweegpauzes inplannen tijdens je werkdag.

Wat zijn actieve werkhulpmiddelen en hoe kunnen ze helpen?

Actieve werkhulpmiddelen zijn gadgets die je kunt gebruiken tijdens het thuiswerken om meer beweging te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan sta-bureaus, ergonomische muizen en toetsenborden. Ze kunnen je helpen om actief te blijven tijdens het werken.

Hoe kan ik beweging plannen in mijn werkdag?

Je kunt beweging plannen in je werkdag door korte beweegpauzes in te lassen, je lunchpauze te benutten voor beweging en thuisoefeningen te doen tijdens je werkdag.

Hoe kan ik mezelf motiveren om meer te bewegen tijdens het thuiswerken?

Je kunt jezelf motiveren om meer te bewegen tijdens het thuiswerken door doelen te stellen en je voortgang bij te houden. Er zijn diverse apps en tools beschikbaar die je hierbij kunnen helpen.

Wat zijn de voordelen van video workouts en online lessen?

Video workouts en online lessen bieden verschillende voordelen, zoals gemak en flexibiliteit. Je kunt verschillende soorten trainingen volgen, zoals yoga, pilates, dans en High-Intensity Interval Training (HIIT), gewoon vanuit huis.

Hoe kan ik buiten bewegen tijdens mijn werkdag thuis?

Je kunt buiten bewegen tijdens je werkdag thuis door een wandeling of fietstocht toe te voegen aan je dagelijkse routine. Buiten zijn en de natuur opzoeken heeft ook positieve effecten op je gezondheid.

Hoe kan ik ontspannen en herstellen na een werkdag thuis?

Om te ontspannen en te herstellen na een werkdag thuis, kun je stretching- en ontspanningsoefeningen doen. Het is ook belangrijk om een gezonde balans te creëren tussen werk en ontspanning en eventuele slaapproblemen aan te pakken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest