Welke Online Platformen Zijn Beste voor Kunst Verkoop?

Welke Online Platformen Zijn Beste voor Kunst Verkoop?

Inhoudsopgave artikel

Ben je een kunstenaar die graag jouw kunstwerken online wilt verkopen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel gaan we de beste online platformen voor kunstverkoop bespreken, zodat je vandaag nog kunt beginnen met het verkopen van jouw kunstwerken op het internet.

Online kunstplatformen bieden een geweldige kans om jouw kunstwerken aan een groot publiek te laten zien en potentiële kopers te bereiken. Met de juiste online platformen kun je jouw kunstwerk tonen aan kunstliefhebbers over de hele wereld, en mogelijk zelfs lucratieve verkoopkansen creëren.

Maar hoe vind je de beste online platformen voor kunstverkoop? Geen zorgen, wij gaan je helpen! We zullen verschillende online galerijen en kunstmarkt websites vergelijken, zodat je het beste platform kunt kiezen dat past bij jouw behoeften en doelen.

Of je nu een beginnende kunstenaar bent die op zoek is naar een platform om jouw kunst onder de aandacht te brengen, of een gevestigde kunstenaar die op zoek is naar nieuwe verkoopmogelijkheden, dit artikel zal je de informatie geven die je nodig hebt om de juiste keuze te maken.

Lees verder en ontdek de beste online platformen voor kunstverkoop!

Waarom online kunstplatformen gebruiken voor kunstverkoop?

Voordat we ingaan op de beste online platformen voor kunstverkoop, is het belangrijk om te begrijpen waarom het verkopen van kunst online voordelig kan zijn. Het internet heeft de manier waarop we kunst kopen en verkopen veranderd, en online kunstplatformen spelen hierin een belangrijke rol.

Voordelen van het verkopen van kunst online

 • Wijd bereik: Het online verkopen van kunst stelt je in staat om een bredere doelgroep te bereiken. Jouw kunstwerken kunnen worden bekeken door mensen over de hele wereld, wat de kans vergroot op verkoop, exposure en succes.
 • 24/7 beschikbaarheid: In tegenstelling tot fysieke kunstgalerijen, zijn online kunstplatformen altijd beschikbaar. Potentiële kopers kunnen op elk moment jouw kunstwerken bekijken en kopen, ongeacht hun locatie of tijdzone.
 • Lage kosten: Het verkopen van kunst online brengt vaak lagere kosten met zich mee dan het huren van een fysieke winkelruimte. Je hoeft geen rekening te houden met huurkosten, inrichting of andere overheadkosten.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Veel online kunstplatformen zijn gebruiksvriendelijk en bieden handige tools en functies om jouw kunstwerken te uploaden, te promoten en te verkopen. Zelfs als je geen technische kennis hebt, kun je gemakkelijk aan de slag.

“Het online verkopen van kunst biedt een wijd bereik, 24/7 beschikbaarheid, lagere kosten en gebruiksvriendelijkheid.”

Waarom het vergelijken van online kunstplatformen belangrijk is

Met zoveel verschillende online kunstplatformen is het vergelijken van deze platformen essentieel om het beste platform voor jouw kunstverkoop te vinden. Elk platform heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en kosten. Door ze te vergelijken, kun je een weloverwogen beslissing nemen en het platform kiezen dat het beste aansluit bij jouw behoeften en doelen.

Door gebruik te maken van online kunstplatformen kun je jouw kunstwerken op een efficiënte en kosteneffectieve manier verkopen. Bovendien bieden deze platformen de mogelijkheid om jouw kunst aan een breed publiek te tonen en je te verbinden met potentiële kopers over de hele wereld. Het vergelijken van verschillende online kunstplatformen is cruciaal om een platform te vinden dat aansluit bij jouw specifieke behoeften en doelen.

Top online platformen voor kunstverkoop

Nu we weten waarom online kunstplatformen belangrijk zijn, gaan we kijken naar de top online platformen voor kunstverkoop. Hieronder heb ik een lijst samengesteld van verschillende online galerijen en kunstmarkt websites die je kunt overwegen om jouw kunstwerken op te verkopen:

 • 1. Artsy: Een toonaangevend platform voor het ontdekken en kopen van kunstwerken van bekende en opkomende kunstenaars.
 • 2. Saatchi Art: Een populaire online galerij waar kunstenaars hun werken kunnen tentoonstellen en verkopen aan een wereldwijd publiek.
 • 3. Etsy: Hoewel vooral bekend om ambachtelijke en handgemaakte items, biedt Etsy ook een platform voor kunstenaars om hun kunstwerken te verkopen.
 • 4. Artsper: Een online kunstmarkt waar kunstliefhebbers kunstwerken kunnen ontdekken en rechtstreeks kopen bij galeries over de hele wereld.
 • 5. Artnet: Een uitgebreid kunstplatform met veilingen, kunstwerken te koop en de nieuwste kunstnieuwtjes.
 • 6. Artspace: Een platform dat exclusieve kunstwerken aanbiedt van erkende kunstenaars, veelal in beperkte oplage.

Deze online galerijen en kunstmarkt websites bieden je de mogelijkheid om jouw kunstwerken aan een breder publiek te presenteren en te verkopen. Het is belangrijk om elk platform zorgvuldig te onderzoeken en te vergelijken, zodat je het beste platform kunt kiezen dat past bij jouw specifieke behoeften en doelen.

online galerijen voor kunst

Door jouw kunst online te verkopen via deze gerenommeerde platformen, vergroot je niet alleen je bereik, maar ook de kans om jouw kunstwerken aan kunstliefhebbers over de hele wereld te verkopen. Blijf ons volgen terwijl we verder gaan met het bespreken van de beste websites voor kunstverkoop in de volgende sectie.

Beste websites voor kunstverkoop

Als je jouw kunst online wilt verkopen, is het essentieel om het beste platform te kiezen dat past bij jouw behoeften en doelen. Hieronder bespreken we enkele van de beste websites voor kunstverkoop, waar je jouw kunstwerken kunt presenteren en verkopen aan een breed publiek.

1. ArtPal

ArtPal is een populaire keuze onder kunstenaars vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en diverse verkoopopties. Het platform biedt de mogelijkheid om originele kunstwerken, prints en merchandise te verkopen. Met een wereldwijd bereik en lage commissiekosten is ArtPal een uitstekende keuze voor kunstenaars die hun kunstwerken willen verkopen en exposure willen krijgen.

2. Etsy

Etsy staat bekend als een e-commerce platform voor handgemaakte producten, maar het is ook een geweldige plek voor kunstenaars om hun kunstwerken te verkopen. Met een grote community van kunstliefhebbers en handige tools om jouw winkel te beheren, biedt Etsy een solide platform om jouw kunst online te presenteren en te verkopen.

3. Saatchi Art

Saatchi Art is een gerenommeerd online kunstplatform dat zich richt op het verbinden van kunstenaars met kunstkopers wereldwijd. Het platform biedt high-end, originele kunstwerken en biedt kunstenaars de mogelijkheid om hun werk tentoon te stellen op internationaal niveau. Met strenge jurering en curatie-processen is Saatchi Art een ideale keuze voor kunstenaars die zich willen profileren in de kunstwereld.

4. Artsy

Artsy staat bekend als een toonaangevend online kunstplatform dat kunstenaars, galeries en kunstverzamelaars met elkaar verbindt. Het platform biedt een breed scala aan kunstwerken, van opkomende talenten tot gevestigde namen. Met een uitgebreid netwerk en geavanceerde zoekopties, stelt Artsy kunstenaars in staat om hun werk onder de aandacht te brengen van een breed publiek van kunstverzamelaars.

Deze websites zijn slechts enkele van de beste opties voor kunstverkoop online. Het is belangrijk om de functies, commissiekosten en het bereik van elk platform te overwegen voordat je een keuze maakt. Door het juiste platform te kiezen, kun je jouw kunstwerken op een professionele manier presenteren en verkopen aan kunstliefhebbers over de hele wereld.

Hoe kun je jouw kunst online verkopen?

Nadat je het beste online platform hebt gekozen om jouw kunstwerken te verkopen, is het tijd om te leren hoe je jouw kunst effectief online kunt verkopen. Hier zijn een paar tips en strategieën die je kunt gebruiken om jouw kunstwerken zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren en te promoten op de gekozen online platformen.

 1. Kies hoogwaardige foto’s: Zorg ervoor dat je hoogwaardige foto’s maakt van jouw kunstwerken. Zorg voor goede belichting, scherpte en een gedetailleerde weergave van het kunstwerk. Dit zal potentiële kopers helpen om een beter beeld te krijgen van jouw kunstwerk.
 2. Beschrijf jouw kunstwerk: Schrijf een duidelijke en beknopte beschrijving van jouw kunstwerk. Geef informatie over het medium, de afmetingen, jouw inspiratie en eventuele speciale technieken die je hebt gebruikt. Hierdoor kunnen potentiële kopers een beter begrip krijgen van jouw kunstwerk.
 3. Promoot jouw kunstwerk via sociale media: Maak gebruik van sociale media om jouw kunstwerken te promoten. Deel foto’s, video’s en informatie over jouw kunstwerk op platforms zoals Instagram, Facebook en Twitter. Dit kan helpen om meer bereik te genereren en potentiële kopers aan te trekken.
 4. Bied goede klantenservice: Zorg ervoor dat je goede klantenservice biedt aan potentiële kopers. Wees snel in het beantwoorden van vragen, geef duidelijke informatie over de verzending en verpakking, en zorg ervoor dat je transparant bent over de voorwaarden van de verkoop.
 5. Netwerk met andere kunstenaars: Netwerk met andere kunstenaars en kunstliefhebbers om jouw bereik te vergroten. Dit kan leiden tot samenwerkingen, kansen om tentoon te stellen en zelfs potentiële kopers die geïnteresseerd zijn in jouw kunstwerken.
 6. Houd je aan je prijsstelling: Wees consistent en eerlijk met je prijsstelling. Zorg ervoor dat je jouw kunstwerken op een waardevolle en passende manier prijst, rekening houdend met factoren zoals de grootte, het medium en jouw ervaring als kunstenaar.

Door deze tips en strategieën toe te passen, kun je jouw kunstwerken effectief verkopen op de gekozen online platformen. Vergeet niet om regelmatig te evalueren en aan te passen waar nodig, zodat je het meeste uit jouw online kunstverkoopervaring kunt halen.

Ontdek meer handige tips en informatie over kunstverkoop online in de volgende sectie.

Kunst verkopen online

Veelgestelde vragen over kunstverkoop online

Als je overweegt om jouw kunst online te verkopen, kunnen er veel vragen opkomen. Hier beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over kunstverkoop online, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je aan de slag gaat.

Hoe bepaal ik de prijs van mijn kunstwerken?

De prijs van jouw kunstwerken kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals de grootte, het medium, jouw ervaring en de vraag naar jouw werk. Het is belangrijk om jezelf te informeren over de marktwaarde van vergelijkbare kunstwerken en rekening te houden met de kosten die je hebt gemaakt bij het creëren van het kunstwerk. Wees consistent en transparant over jouw prijsstelling om potentiële kopers aan te trekken.

Hoe zorg ik voor veilige verzending en verpakking?

Om ervoor te zorgen dat jouw kunstwerken veilig worden verzonden, is het essentieel om ze goed te verpakken. Gebruik beschermende materialen zoals noppenfolie, karton en stevige dozen om het kunstwerk te beschermen tegen schade tijdens het transport. Verzeker je pakket indien mogelijk en kies voor betrouwbare verzendmethoden om ervoor te zorgen dat jouw kunstwerk veilig bij de koper aankomt.

Hoe kan ik mijn kunstwerken laten opvallen tussen de concurrentie?

Met zoveel kunstwerken die online worden verkocht, is het belangrijk om jouw kunstwerken op te laten vallen. Maak gebruik van hoogwaardige foto’s die het kunstwerk nauwkeurig en aantrekkelijk weergeven. Beschrijf jouw kunstwerk op een manier die de betekenis en unieke eigenschappen ervan benadrukt. Gebruik ook sociale media en andere marketingkanalen om jouw kunstwerken onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.

“Het presenteren van jouw kunstwerken op een professionele en aantrekkelijke manier is essentieel voor succesvolle kunstverkoop online.”

Door deze tips te volgen, kun je jouw kunstwerken succesvol verkopen op online platformen. Blijf leren en experimenteren om jouw online kunstverkoop verder te optimaliseren.

Aan de slag met het verkopen van kunst online

Je hebt nu de beste online platformen voor kunstverkoop gekozen en bent klaar om je kunstwerken online te verkopen. Maar hoe begin je nu eigenlijk? Hier zijn enkele stappen en richtlijnen om je op weg te helpen naar succesvolle kunstverkoop op de gekozen online platformen.

1. Maak hoogwaardige foto’s van je kunstwerken: Zorg ervoor dat je heldere, goed belichte foto’s maakt van je kunstwerken. Dit zal potentiële kopers helpen om de details van je kunst te zien en een beter idee te krijgen van de schoonheid ervan.

2. Schrijf boeiende beschrijvingen: Geef elke kunstwerk een gedetailleerde en boeiende beschrijving. Beschrijf het onderwerp, de materialen, de technieken en eventuele speciale kenmerken. Dit zal potentiële kopers helpen om een emotionele connectie met je kunstwerk te maken.

3. Stel redelijke prijzen in: Onderzoek de marktwaarde van vergelijkbare kunstwerken en stel redelijke prijzen in voor je eigen kunst. Het is belangrijk om de waarde van je werk te waarderen en tegelijkertijd betaalbaar te blijven voor potentiële kopers.

4. Promoot je kunstwerken: Maak gebruik van de marketingtools en -functies die de online platformen bieden om je kunstwerken te promoten. Deel je kunst via sociale media, breng je kunst onder de aandacht van interieurontwerpers of organiseer online tentoonstellingen om meer zichtbaarheid te krijgen.

Met deze stappen en richtlijnen ben je nu klaar om je kunstwerken online te verkopen. Vergeet niet om regelmatig je online winkel bij te werken, nieuwe werken toe te voegen en contact te houden met potentiële kopers. Succes met het verkopen van je kunst online!

FAQ

Welke online platformen zijn het beste voor kunstverkoop?

Er zijn verschillende online platformen die populair zijn voor kunstverkoop, waaronder Etsy, Saatchi Art, Artsy en Artfinder. Elk platform heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, dus het is belangrijk om ze te vergelijken en het beste platform te kiezen dat past bij jouw behoeften.

Waarom online kunstplatformen gebruiken voor kunstverkoop?

Het verkopen van kunst online biedt vele voordelen, zoals een wereldwijd bereik en de mogelijkheid om jouw kunstwerken direct aan kunstliefhebbers te presenteren. Online kunstplatformen stellen kunstenaars ook in staat om commissies te verdienen zonder de kosten en het gedoe van het runnen van een fysieke galerij.

Wat zijn de top online platformen voor kunstverkoop?

Enkele van de top online platformen voor kunstverkoop zijn Etsy, Saatchi Art, Artsy en Artfinder. Deze platformen hebben een groot aantal gebruikers en bieden kunstenaars de mogelijkheid om hun werk aan een breed publiek te tonen en te verkopen.

Wat zijn de beste websites voor kunstverkoop?

De beste websites voor kunstverkoop zijn afhankelijk van jouw specifieke behoeften en doelen. Etsy is bijvoorbeeld meer gericht op handgemaakte en unieke kunstwerken, terwijl Saatchi Art en Artsy zich richten op het tonen van een breed scala aan kunstwerken van gevestigde en opkomende kunstenaars. Het is belangrijk om de functies, voordelen en kosten van elk platform te vergelijken om het juiste platform voor jou te kiezen.

Hoe kun je jouw kunst online verkopen?

Om jouw kunst online te verkopen, is het belangrijk om hoogwaardige foto’s van jouw kunstwerken te maken en deze op het gekozen online platform te plaatsen. Zorg ervoor dat je een boeiende beschrijving en relevante zoekwoorden toevoegt om de zichtbaarheid van jouw kunstwerken te vergroten. Het is ook nuttig om actief deel te nemen aan de gemeenschap van het gekozen platform en jouw werk te promoten via sociale media en andere marketingkanalen.

Wat zijn enkele veelgestelde vragen over kunstverkoop online?

Enkele veelgestelde vragen over kunstverkoop online zijn onder andere: hoe prijs ik mijn kunstwerken, hoe zorg ik voor verzending en verpakking, en hoe kan mijn kunst opvallen tussen de concurrentie? In het volgende gedeelte zullen we deze vragen beantwoorden en tips geven om succesvol kunst te verkopen online.

Hoe kan ik beginnen met het verkopen van kunst online?

Om te beginnen met het verkopen van kunst online, moet je eerst een online kunstplatform kiezen dat het beste bij jouw behoeften en doelen past. Maak vervolgens een account aan, upload foto’s van jouw kunstwerken en voeg een boeiende beschrijving toe. Promoot jouw werk actief via sociale media en andere marketingkanalen en wees betrokken bij de community van het gekozen platform. Volg de richtlijnen en aanbevelingen van het platform om jouw kunstverkoop online tot een succes te maken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest